KAFKAS    SÜLÜNÜ   /  Phasianus  colchicus  colchicus
ANAVATANI: Doğu Avrupa , Türkiye .
YAŞAMA ORTAMI:Dağlık ormanlar.
TARİHÇE: Linne 1758.
GENEL BİLGİ: Gerçek Anadolu Sülünü'dür. Bundan yüzyıllar öncede Anadolu'da yaşayan bu ırktır. Ülkemizin gen havuzunu bozmamak için doğaya Güney Kafkas Sülünü dışındaki sülünleri   bırakmamalıyız.  Kafkas Sülünü'nün boynunda beyaz halka olmaz ve renkleri daha koyu ve canlıdır.
KAFES ORTAMI:9 m2 çim tabanlı bitkili kafes.
BESLENME: Yumurta yemi ,bugday , mısır , yulaf yeşillik , canlı yem.
ÜREME YAŞI: Bir yaşında tam olarak rengini alır.
ÜREME ZAMANI: 15 Marttan sonra yumurtlamaya başlarlar.
YILLIK YUMURTA SAYISI: 30-50 adet.
KULUÇKA SÜRESİ: 24 gün.

 

 





Kafkas Sülünü Erkek

Dişi

 ERON Av ve Süs Hayvanları Çiftliği